Khalid és a Fifth Harmony Normanija romantikus filmzenét alkotott

Khalid immár szó szerint túlnőtt American Teen című slágerén; február 11-én ünnepelte 20. születésnapját teltházas európai turnéja forgatagában. Londonban szülinapja mellett arany és multi-platina eredményei és debütáló albuma 2.6 milliárdos globális streamelése okán is felköszöntötték egy különleges plakettel. Debütáló albuma, az American Teen, illetve a Young Dumb & Broke, Silence, Location, Saved és 8Teen című slágerei megállíthatatlanok, világszerte platinum és arany minősítéseket zsebelnek be.

Khalid részt vett a Sony Lost In Music sorozatában, melyben az előadók újragondolják slágereiket, így az énekes 8Teen című dalának is született egy egészen különleges, megújult verziója, melyben testet ölt a zenészek és az énekes között működő pazar alkotói kémia:

 

Khalid legutóbb a Fifth Harmony lánycsapatából ismert Normanival fogott össze. Vadonatúj, közös daluk, a Love Lies helyet kap a hamarosan a mozikba kerülő Love, Simon című filmben is!

 

A Love, Simon egy március 16-án debütáló, amerikai, romantikus tini komédia-dráma, melyet Becky Albertalli regénye alapján vittek filmvászonra. Megjelenése napján érkezik filmzenéje is bakelit és CD formájában. A 13 dalban Khalidon kívül olyan előadók működtek közre, mint a Bleachers, Troye Sivan, Amy Shark, Brenton Wood, a The 1975 és Normani Korde.

Khalid és Normani egyébként közeli barátok és kölcsönösen szimpatizálnak egymás munkásságával, így kézenfekvő volt a közös projekt gondolata. A Love Liest-t közösen írták, Normaninak ez az első szárnypróbálgatása szólóelőadóként.

Az ötszörös Grammy-jelölt Khalid Location című slágere az ifjú énekes középiskolai ballagása előtt látott napvilágot és kevesebb, mint két hónap alatt másfél millióan hallgatták meg, így aztán egyenes út vezetett a Right Hand Music Group/RCA Records kiadó szerződéséig. Az énekes-dalszerző debütáló albumát, az American Teen-t kitűnő kritikai visszhang fogadta, olyan sajtóorgánumok pozitív értékelését nyerte el, mint a The New York Times, a TIME Magazine, a Billboard és a NYLON. Khalid ikonikus műsorok meghívásaiban fürdőzhetett, pl. a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, a The Ellen DeGeneres Show, a Good Morning America és a The Late Late Show With James Corden is meghívta, aztán felléphetett az SXSW fesztiválon, ahol bezsebelte az MTV Woodie To Watch-díját. Az énekes középiskolás évei alatt született lemez a valakihez tartozás, a szeretet és a magány témáját boncolgatja, kifejezetten Khalid generációjának címezve. Az énekes emellett belefogott legelső, főelőadóként levezényelt, Amerikát és európai városokat érintő turnéjába, amin valamennyi este teltházas lett – már az album megjelenését megelőzően. Nem sokkal később Ausztráliát is meghódította. Milliárdon felülien streamelik zenéjét, és az egyike azon két tinédzser szólóelőadónak, akik az elmúlt évben bekerültek a Billboard 200 top 10-ébe.

Hozzászólások

Hozzászólás