Csendesnek épp nem nevezhető siker övezi Marshmello és Khalid közös slágerét, a Silence-t

Az elektronikus zene álarcos mágusa, a DJ/producer Marshmello, és a 19 éves, de máris széleskörben elismert énekes-dalszerző, Khalid, nyáron összefogott egy közös track erejéig, a kooprodukció gyümülcse pedig azóta is szárnyal. A dalhoz videóklip is készült, melyet október 20-ai megjelenése óta máris több, mint 34 millióan tekintettek meg a YouTube-on.

Marshmello EDM producer karrierje Jack U és Justin Bieber Where Are U Now című slágerének remixével kezdett igazi felemelkedésbe – a szerzemény több, mint 34 millió Spotify és SoundCloud lejátszást gyűjtött be, ráadásul kevesebb, mint hat hónap alatt, majd további 5 milliót a YouTube-csatornákon. Marshmello kislemezei nagyot robbantak, több száz milliós hallgatottságra tettek szert, hogy aztán jelenős DJ szettek alkotóelemivé válhassanak. Az óriás pillecukor (= marshmallow) álarc rejtekében alkotó producer/DJ debütáló albuma, a Joytime már megjelenése napján felért az iTunes Electronic Albums-slágerlistájának első helyéig, és a Billboard Top Dance/Electronic Albums-listán is a top 5-ben végzett. Marshmello Alone című dala még inkább rásegített a monumentális siker-hullámra a maga 94 milliós Spotify-lejátszásával és 680 milliós YouTube-nézettségével. Ezek után nem is csoda, hogy legutóbbi világkörüli turnéján egymást érték a teltházas koncertek. 3 hónappal ezelőtt megjelent, Find Me című dalához készült videóklipjére máris 43 millióan voltak kíváncsiak. Mostanában You & Me című trackje és Selena Gomezzel közös szerzeménye, a Wolves is hódító útjára indult, illetve újabban főzős videókkal örvendezteti meg rajongóit. Ahogy a rejtély rétegei egyre inkább körbeölelik a titokzatos előadót, annál többen kíváncsiak a maszk mögött rejtőző emberre és zenéjére.

Khalid Location című slágere az ifjú énekes középiskolai ballagása előtt látott napvilágot és kevesebb, mint két hónap alatt másfél millióan hallgatták meg, így aztán egyenes út vezetett a Right Hand Music Group/RCA Records kiadó szerződéséig. Az énekes-dalszerző debütáló albumát, az American Teen-t kitűnő kritikai visszhang fogadta, olyan sajtóorgánumok pozitív értékelését nyerte el, mint a The New York Times, a TIME Magazine, a Billboard és a NYLON. Khalid ikonikus műsorok meghívásaiban fürdőzhetett, pl. a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, a The Ellen DeGeneres Show, a Good Morning America és a The Late Late Show With James Corden is meghívta, aztán felléphetett az SXSW fesztiválon, ahol bezsebelte az MTV Woodie To Watch-díját. Emellett Khalid belefogott legelső, főelőadóként levezényelt, Amerikát és európai városokat érintő turnéjába, amin valamennyi este teltházas lett – már az album megjelenését megelőzően. Nem sokkal később Ausztráliát is meghódította. Milliárdon felülien streamelik zenéjét, és az egyike azon két tinédzser szólóelőadónak, akik az elmúlt évben bekerültek a Billboard 200 top 10-ébe. Jelenleg a Forever 21 Summer Digital Campaign, a #F21xMusic és a Men’s Line arca, júliusban az MTV Push: Artist to Watch művészének választották. 2017-ben jelölték a BET Award for Best New Artist, a Teen Choice Award for Choice R&B/Hip-Hop Song és az MTV VMA for Best New Artist díjakra is. A Location dupla platina lett az USA-ban, platina Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, az American Teen album pedig aranylemezzé vált az USA-ban és Kanadában. Marshmello mellett dolgozott már együtt Lorde-val és Calvin Harris-szel is. Nemrég pedig a 2017-es American Music Awards díjátadóján az Imagine Dragons társaságában adta elő Young, Dumb & Broke című friss slágerének, illetve az amerikai alternatív rock-együttes Thunder című dalának mash-up-ját.

Hozzászólások

Hozzászólás