Robbie Williams: új lemez és koncert Budapesten

The Heavy Entertainment Show címmel november 4-én jelentette meg a 11. albumát Robbie Williams, rajta olyan új dalokkal, mint a rádiók által is felkapott Party Like A Russian és a gyermekeinek címzett Love My Life. A magyar rajongók számára külön jó hír, hogy a brit sztár lemezbemutató turnéja hazánkat is érinti majd.

A The Heavy Entertainment Show az első Robbie Williams korong, ami a Sony Music égisze alatt jött ki, és minden esélye megvan arra, hogy a 11. listavezető albuma legyen Nagy-Britanniában, amire eddig egyedül csak Elvis Presley volt képes. Ide kapcsolódó érdekesség, hogy Williams legutóbbi szólólemeze, a Swings Both Ways a brit slágerlista történetének 1000. olyan albuma volt, amely elérte az első helyet.

Amikor gyerek voltam, a hatalmas televíziós showműsorokat, amiket mondjuk 30 millió ember nézett, mindig úgy hívták, hogy a szórakozás könnyű formája, én meg nem értettem, hogy lehet valami könnyű, ha ekkora tömegeket érdekel. Mert számomra ez nem a könnyű, hanem a nehéz és kemény szórakoztató műfaj. Pontosan ezt várom el ettől az albumtól, hogy a zenémen keresztül milliónyi ember részesüljön ugyanabban az élményben” – mondta a friss anyagról az énekes.

A lemez készítésébe Robbie Williams olyan művészeket vont be, mint Guy Chambers, John Grant, Rufus Wainwright, Brandon Flowers (The Killers), Ed Sheeran és Stuart Price; de merített Serge Gainsbourg munkásságából is, a Party Like A Russian vezérdallamát pedig egyenesen a híres orosz zeneszerzőtől, Szergej Prokofjevtől kölcsönözte. A The Heavy Entertainment Show 11 dalt tartalmaz, míg a deluxe változaton további öt felvétel hallható, illetve tartozik hozzá egy DVD is, amelyen különböző kulisszák mögötti jelenetek tekinthetők meg.

Az albumot természetesen egy nagyszabású turné is kíséri majd, amely 2017. június 2-án startol el Manchesterben, és 18 országot érint, összesen 29 koncertet számlálva. Robbie Williams hazai rajongóinak sem kell lemondaniuk arról, hogy testközelből lássák kedvencüket, ugyanis 2017. augusztus 23-án a Groupama Arénában lép fel a brit popkultúra egyik legnagyobb fenegyereke.

Hozzászólások

Hozzászólás