Tom Walker felkapcsolta a villanyt és a listák állandó vendége lett!

Tom Walker multi-instrumentalista zenész és énekes Skócia szülöttje, viszont Manchesterben nevelkedett – édesapja páratlan lemezgyűjteménye társaságában. Tom jellegzetes stílusának fő összetevői a lélekkel teli ének, hip-hop hatású ütemekkel és elektronikus hangzással vegyítve.

Október 13-án megjelent slágere, a Leave A Light On világszerte nagy sikernek örvend és dicsősége napról napra gyarapodik. Hazánkban jelenleg a slágerlisták elmozdíthatatlan tagja. A Rádiós Top 40-ben jelenleg a 18., az Editors’ Choice rádiós játszási listán 29., a Single Top 40-ben pedig a 8. helyen áll.

 

 

A dalt Tom és Steve Mac írta – Mac dolgozott többek között Ed Sheeran Shape Of You című slágerén és Anne Marie Alarm c. dalán is. A produceri munkálatokat szintén Steve végezte, elősegítve egy hihetetlenül erőteljes és érzelmes sláger születését, ami Tom Walker karrierjének egyik ékköve lett.

A zongorás intróból építkező dal a szikrázó doboknak, a szintetizátor-folyamnak és szenvedélyes éneknek hála érzelmes áradattá szélesedik, aztán megható melódiává csendesedik. Ez a hullámzás magával ragadja a hallgatót, akárcsak a Horvátországban forgatott videoklip, ami mostanra közel 37 milliós megtekintésnél jár. A kisfilmet Charles Mehling (The Script, Paolo Nutini, Olly Murs, Emeli Sande) rendezte. A lenyűgöző képivilág tökéletesen visszaadja a két barát közötti távolság és elszigeteltség érzését, aminek a végén azért ott csillog a fény. 

A szerzeményből egy akusztikus változat és több remix verzió is napvilágot látott. A legfrissebb, a Leave a Light On (Cheat Codes Remix) például április 13-án jelent meg.

 

 

Tom Walker meglehetősen eseménydús évet tudhat a háta mögött. Blessings című EP-je és Just You & I című slágere is sikert sikerre halmozott, amit aztán megfejelt a Live A Light On bombájával, illetve egy brit és egy The Script-tel közös amerikai turnéval. Jelenleg Európában koncertezik.

Hozzászólások

Hozzászólás